Türkiye Güçlü Olmak Zorunda

AK Parti İstanbul teşkilatını bir araya getiren Vefa İftarları devam ediyor. İstanbulluların da katılımıyla büyük bir paylaşma ve kardeşlik sofrasına dönüşen Ümraniye Vefa İftarı, Aziz Babuşcu’nun katılımıyla yapıldı.

Hekimbaşı Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa, İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Conkar, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, eski ve yeni 3 Kademe teşkilat mensupları ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Programda bir konuşma yapan Aziz Babuşcu, “Böyle kutlu, bereketli bir sofrada sizlerle birlikte olmaktan, Ümraniye’deki ailemize misafir olmaktan son derece mutluyum. Burada kardeşliği, barışı simgeleyen muhteşem bir tablo var ve bu bizim teşkilatımıza çok yakışan bir tablo.” dedi.

Babuşcu sözlerine şöyle devam etti:  “İstanbul’un muhtelif noktalarında benzer sofralar sizin gibi kardeşlerimizi konuk ediyor ve oralarda da paylaşmanın hazzı yaşanıyor. Bu Ramazan da paylaşma ve kardeşliğimizi yaşamak için yola çıktık. ”Ramazan paylaşmaktır. Paylaş ki kardeş olasın” diyerek Çanakkale gibi bizim için çok önemli, tarihimizin en kıymetli yerlerinden birinde başladık bu yılki etkinliklerimize. Ramazan’ı; sokaklarda, tıpkı Sayın Başbakanımız gibi garip gureba sofralarında, sofrada ne varsa ona kaşık sallayarak, paylaşma duygusunu en yoğun şekilde yaşayacağımız bir aya dönüştürmek istedik. Bu açıdan çok güzel bir Ramazan ayı yaşıyoruz. Bununla birlikte bu yıl Ramazan ayını buruk karşıladık. Kanın aktığı, millet iradesinin hiçe sayıldığı coğrafyaların hüznüyle girdik Ramazan’a. Suriye’de ve Mısır’da yaşananlar hepimizin malumu. Eğer Sayın Başbakanımız Haziran ayında Filistin’i ziyaret edebilseydi; nasıl Türkiye’nin temel meseleleri konusunda süreçler başlatmışsak orada da Filistin meselesinin çözümü için belki bir süreci başlatacaktık. Mısır’da tıpkı bizde denendiği gibi milletin iradesini itibarsızlaştırma suretiyle seçilmiş bir lideri bertaraf edenler, Filistin’in tek sınır noktası olan Refah sınır kapısını kapattılar. Sonra Gazze’nin dünyayla irtibatını sağlayan tünelleri kontrol altına aldılar. Böyle bir coğrafyada ülkemizin geldiği noktayı ve bunun önemini daha iyi anlıyoruz. Türkiye güçlü olmak ve güçlü kalmak zorundadır. Türkiye’nin güçlü olması ve AK Parti’nin iktidarda kalması sadece Türkiye’yi büyüten sonuçlar doğurmuyor. O mazlum ve mağdur coğrafyalar bu durumu bizden daha fazla önemsiyor ve geleceğin Türkiye tarafından inşa edileceğine inanıyor. Şunu bilin ki: Biz, Balkanlar’ın, Ortadoğu’nun, Türki cumhuriyetlerin, Afrika’nın sorumluluğunu üstlenmiş bir kervanın yolcularıyız.”