Önceliğimiz, Sosyal Yönü Ağır Basan Ekonomi Politikaları

AK Parti İstanbul Milletvekili ve 2.Bölge Milletvekili Adayı Aziz Babuşcu, “Önümüzdeki dönem bizim önceliğimiz sosyal yönü ağır basan ekonomi politikaları olacaktır. Yani alt gelir ve orta gelir grubunda olan insanlarımızın gelir seviyesini yukarıya taşıyacak, ekonomik politikaları uygulayacağız” dedi.

firmalarında çalışan işçileri ziyaret etti. Babuşcu’ya Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve ilçe teşkilatı üyeleri de eşlik etti. Tekstil atölyesinde hem işletme sahipleri hem de işçilerle bir araya gelen Babuşcu, işçilere yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

İktidar Olmaya En Yakın Parti AK Parti’dir

1 Kasım seçimlerinde tek başına güçlü bir hükümetin ortaya çıkması gerektiğini belirten Babuşcu, “Tek başına iktidar olmaya en yakın siyasi parti AK Parti’dir. Diğer partilerin böyle bir iddiası da şansı da yok. AK Parti 7 Haziran seçim sonuçlarından kendisine düşen payı da çıkarmış ve dersine de çalışmıştır. 1 Kasım’da yeniden güçlü bir iktidarı yakalama arzusundadır. Bunu ancak sizlerle beraber yapabiliriz. Başkasının sağlaması mümkün değil. Sonuçta millet neyi derse biz ona tabi olacağız. 3,5 aylık dönem bize bu ülkede tek başına güçlü iktidarlar olmadığı zaman ne olacağını gösterdi. Koalisyonlar döneminde ülkenin büyümediğini zaten biliyoruz. Bu ülke koalisyonlar döneminde istikrarlı işler yapamıyor. Onun için 1 Kasım sadece kendimiz için değil, vatanımız ve milletimiz için yapacağımız bir tercihtir. Siyasi parti tercih değil, güçlü, istikrarlı bir Türkiye’yi yakalama adına yapacağımız bir tercihtir” dedi.

Önceliğimiz, Sosyal Yönü Ağır Basan Ekonomi Politikaları

AK Parti olarak geride bıraktıkları 13 yıllık dönemde çok büyük işler yaptıklarını da ifade eden Babuşcu, “Biz büyük işleri yaparken devletin pastası da büyüdü. İstedik ki herkes bu pastadan hak ettiği payı alabilsin. Ancak herkes büyüyen pastadan hak ettiği payı henüz alamıyor. Bu zamana kadar nasıl ekonomide, ulaşımda, sağlıkta en iyilerini yapmışsak şimdi de diyoruz ki önümüzde dönem bizim önceliğimiz sosyal yönü ağır basan ekonomi politikaları olacaktır. Yani alt gelir ve orta gelir grubunda olan insanlarımızın gelir seviyesini yukarıya taşıyacak, ekonomik politikaları uygulayacağız ki herkes hak ettiği payı alabilsin. Onun için bu dönem seçim beyannamemizde asgari ücretin 1300 lira olması, emeklilerimize 1200 lira verilmesi, gençlerimize 50 bin lira hibe, 100 bin lira kredi sağlanması ve 3 yıl vergi muafiyeti gibi pek çok projeye yer verdik. Önümüzdeki dönem alt ve orta gelir gruplarının bu büyüyen pastadan hak ettikleri payı almasını öncelik haline getireceğiz ve onların ekonomik durumlarını yükseltecek ekonomik politikalar uygulayacağız” şeklinde konuştu.