1 Kasım Başarılı Bir Şekilde Aşılırsa Ülkenin Önü Açılır

AK Parti İstanbul Milletvekili ve 2. Bölge Adayı Aziz Babuşcu, Türkiye’nin küresel bir kuşatma altında olduğunu belirterek, “Burada siyasi fikrin ve siyasi tercihin hiçbir önemi yok. Biz 1 Kasım’da siyasi bir tercihte bulunmayacağız. Biz 1 Kasım’da gerçekten millet, vatan ve gelecek adına bir tercihte bulunacağız. Bu bu kadar nettir” dedi.

Bir Küresel Kuşatma İle Karşı Karşıyayız

AK Parti Milletvekili ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Aziz Babuşcu, Ataşehir’de Mali Müşavirler ile bir araya geldi. Burada kürsüye gelerek bir konuşma yapan Babuşcu, “Şimdi biz tam bir küresel kuşatma ile karşı karşıyayız. Bu küresel kuşatmayı yarmak, bunun için diyorum bir vatan meselesidir, bir millet meselesidir, bir gelecek meselesidir. Bunu yararsak, yolumuza devam edeceğiz. Yaramazsak, bu ülkeyi diz çöktürecekler. Burada siyasi fikrin ve siyasi tercihin hiçbir önemi yok. Biz 1 Kasım’da siyasi bir tercihte bulunmayacağız. Biz 1 Kasım’da gerçekten millet, vatan ve gelecek adına bir tercihte bulunacağız. Bu bu kadar nettir” diye konuştu.

1 Kasım Başarılı Bir Şekilde Aşılırsa Ülkenin Önü Açılır

Türkiye’nin büyük ülke olma hayaline çok yaklaştığını dile getiren Babuşcu, “Tarihin belli kırılma anları vardır. Türkiye bu kırılma ve yeniden Büyük Türkiye olma hayalini yakalamaya hiç bu kadar yakın olmamıştı. Bunu hayata geçirebilmek, öncelikli olarak 1 Kasım’ı başarılı bir şekilde geçirmekle mümkün. 1 Kasım’ı başarılı bir şekilde aşabilirse bu ülke, evet bu ülkenin önü açılır” şeklinde konuştu.

Babuşcu sözlerini şöyle sürdürdü: “Tek parti, güçlü bir siyasi istikrar zemininde bu ülke büyümeye devam edecek. Bu ülke o seksen - yirmi denklemini, toplumun alt grupları lehine bozacak. Önümüzdeki süreçte AK Parti’nin bana göre önceliği bu dağılımı dengeleyecek, sosyal yönü ağır basan ekonomi politikaları olmalıdır. Seçim beyannamemizde kısmen bunun işaretleri var. Önümüzdeki dönem, Türkiye’nin bu dediğim paylaşım dengesini oturtmak ve Türkiye’yi yeniden istikrarsızlaşan belirsizlik ortamından, küçük, orta ölçekli işletmelerimizin, sanayicilerimizin kaygı içerisinde olduğu bu süreçten çıkarıp, yeniden büyüme istikametinde koşacak bir zemine oturtmak, ancak AK Parti iktidarının tek başına güçlü iktidarı ile yapabileceği bir şeydir. Zaten diğerlerinin tek başına iktidar olma talebi yok ki. Kim yapacak bunu yani? Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 30’u kendisi için başarı çıtası koymuş. Neyi yapacak yani?”

Tablo Aynı Olur İse, Türkiye’nin Tekrar Bir Seçime Tahammülü Olmaz

Konuşmasına programa katılanların soruları ile devam eden Babuşcu, ‘1 Kasım seçimlerinde de aynı tablo çıkarsa ne yapacaksınız’ şeklinde bir soruya, “Şimdi eğer seçmen 1 Kasım’da 7 Haziran benzeri bir tabloyu önümüze koyar ise, elbette ki o zaman 7 Haziran’da yaptığımızı yapacağız. Yani parti menfaati değil, ülke menfaati önceliği esasında yine, siyasi partilerle en doğru seçeneği ortaya çıkaracak, azami müştereklerde bir araya gelerek bir iktidar seçeneği ortaya çıkarmaya çalışacağız. Yani biz bunu 7 Haziran sonrasında da yaptık. Samimiyetle yaptık hem de. Şimdi 7 Haziran sonrası tablonun benzeri 1 Kasım’da ortaya çıkar ise, elbette ki bizim önceliğimiz, milletin meseleleri bağlamında azami müştereklerle bir hükümet seçeneği ortaya çıkması olacaktır. Türkiye’nin tekrar bir seçime tahammülü olmaz. Yeni bir seçim, kimsenin kabul edeceği bir seçenek değildir” yanıtını verdi.