Tarihi Bir Dönemden Geçiyoruz

AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Aziz Babuşcu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen İl Danışma Meclisimine, MYK ve Kurucular Kurulu Üyeleri, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Genel Merkez Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, Genel Merkez SKM Başkanı Mustafa Ataş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Milletvekilleri, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İlçe Belediye Başkanları ile İstanbul teşkilatının her kademesinden çok sayıda partili katıldı.

İl Danışma Meclisi Toplantısının açılış konuşmasını yapan Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul Teşkilatının bütün birimleriyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, baharın gelmesiyle birlikte ülkemizde de güzel gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Tarihi Bir Dönemden Geçiyoruz

İsrail’in Mavi Marmara olayıyla ilgili olarak Türkiye’den özür dilediğini hatırlatan Babuşcu, “Tarihi bir dönemden geçiyoruz. Türkiye’nin dik duruşu ve haysiyetli politikası, sonunda İsrail’i özür dilemeye mecbur bıraktı. Bu durum İsrail açısından bir ilk. Yaptıklarının yanına kar kalmasına alışmış, yaptığı tüm haksızlıklara ve hukuksuzluklara rağmen lügatinde özür dilemek gibi bir kelime yer almayan İsrail, Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıdan dolayı Türkiye’den resmen özür diledi. Aynı zamanda Mavi Marmara mağdurlarına tazminat ödemeyi kabul etti ve Gazze’ye malzeme girişini engelleyen ambargoyu da kaldırdı. Dış İşleri Bakanımızın dediği gibi, Türkiye’nin bütün istekleri yerine getirilmiş oldu. Böylece Başbakanımızın tarihi “One minute” çıkışıyla başlayan süreçte yeni bir evreye girildi. Bu durum, hem şehitlerimizin aileleri, hem ülkemiz, hem de Filistin halkı için sevindirici olmuştur. Bu vesile ile Mavi Marmara şehitlerimizi rahmetle anıyor, bundan sonra da her zaman Filistinli kardeşlerimizle beraber olacağımızı bir kere daha ilan ediyoruz.” dedi.

Yaşatmak, Barış ve Kardeşlik Diyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, İktidara geldiği günden beri milletimizin sevinçlerini büyütüp ülkemizin bahtını ağartmak adına çırpınan AK Parti’nin baharla birlikte yeni bir dönemi daha başlattığını ifade eden Babuşcu sözlerine şöyle devam etti: “30 yıldır süren ve sadece Türk’e veya Kürde değil, insan olan herkese büyük acılar yaşatmış bir sorunda, artık yeni bir sürece girmiş bulunuyoruz. Barışın bazı açılardan savaştan daha zor olduğunu, büyük fedakârlıklar istediğini biliyoruz. Ancak çok iyi bildiğimiz bir husus daha var ki; Biz, savaşın acılarındansa barışın zorluklarını tercih ediyoruz. Elbette varılan bu noktadan huzursuz olanlar var. Elbette terörün sürmesinden, canların yanmasından, ocakların sönmesinden kendilerine çıkar sağlayanlar var. Bunlar elbette gelinen noktayı bir vahamet gibi göstermek, bir zaaf gibi takdim etmek ve milletimizi birbirine düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar ve yapacaklardır. Onlar istedikleri kadar “ölüm, savaş ve düşmanlık” deyip kolaya talip olsun. Biz Başbakanımızın dediği gibi, hiçbir siyasi kaygı gütmeden ve her türlü bedeli ödemeyi göze alarak zora talip oluyor; “Yaşatmak, barış ve kardeşlik” diyoruz!”

İstanbul’un Şahlanışı Türkiye’nin Şahlanışıdır

Önümüzde 2014 yerel seçimleriyle başlayıp Cumhurbaşkanlığı ve 2015 Genel Seçimleriyle devam edecek son derece önemli bir süreç olduğunu hatırlatan Aziz Babuşcu şunları söyledi: “Geçtiğimiz ay yaptığımız toplantıda da vurguladığımız gibi “ilk hedef 2014.” 2014 seçimlerinin siyaseten ne tür anlamlar içerdiğini biliyoruz. Bütün bir dikkatimiz ve şuurumuzla farkındayız ki; Yerel seçimler, doğuracağı sonuçlar itibarıyla tek kelimeyle stratejik bir seçimdir. Oy oranında en küçük düşüş veya yükselişin sonuçları, düşüş veya yükseliş oranından daha fazla siyasi sonucu doğuracaktır. Yerel seçimlerde alacağımız sonuç, daha sonraki iki seçimin de anahtarı olacaktır. Biz, İstanbul teşkilatı olduğumuzun, İstanbul’un şahlanışının Türkiye’nin şahlanışı demek olduğunun şuurundayız. İstanbul teşkilatı olarak, nasıl daha önceki süreçlerde birçok başarılara imza atıp destanlar yazmışsak, inşallah 2014’te de, İstanbul’un yüzünü, Türkiye’nin bahtını ağartacağız.”

Ana Kademe ile İl Kadın ve Gençlik Kollarının faaliyet sunumu yaptığı toplantıda, Genel Merkez SKM Başkanı Mustafa Ataş’ın konuşmasının ardından, İBB Başkanı Kadir Topbaş İBB’nin çalışmaları ve devam eden projelerle ilgili bilgi verdi.

Danışma Meclisinin ikinci bölümünde kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığının İstanbul’daki çalışmaları ve Türkiye’deki sağlık sistemi ile ilgili bir sunum yaparak, katılımcıların sorularını yanıtladı. Sağlık Bakanımız, “AK Parti, geçtiğimiz 10 yıl boyunca sağlık alanında çok önemli gelişim ve dönüşümlere imza atmış bir parti. Bugün geldiğimiz noktayla övünç duyuyoruz. Ancak bu seviyeyle yetinmemiz mümkün değil. Teşkilatlarımızın bize verdiği güçle, milletimize hizmet etmeye, her alanda daha iyisini yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Merkez Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, tarihi bir dönemden geçtiğimizin doğru olduğunu ancak bu tarihi dönemin kendiliğinden oluşmadığını, AK Parti kadroları tarafından inşa edildiğini söyledi. Genel Merkez Seçim İşleri Başkanımız konuşmasında şunları söyledi: “Son iki günde Türkiye ve bölgemiz açısından önemli olaylar yaşandı. Bu iki gelişme; Nevruz ve İsrail’in özrü, durup dururken gerçekleşen hadiseler değil. Dünyadaki gelişmelerin ve Türkiye’nin güçlü bir ülke haline gelmesinin sonuçlarını görüyor, Sayın Başbakanımızın ve sizlerin yazdığı bir senaryonun uygulanışına şahit oluyoruz. Önümüzdeki yılların işaret fişeği olarak gördüğümüz bu güzel gelişmelerin devamını sağlayacak olana, önümüzdeki 2 yıl içinde yapılacak seçimlerdir. Bu seçimler bu açıdan çok önemlidir. AK Parti teşkilatlarının bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üstüne düşeni yapacağına, ülkemizin yükselişi için gerekeni yapacağına inancım tam.”   

Danışma Meclisi, teşkilat mensuplarının değerlendirmeleri ve Aziz Babuşcu’nun kapanış konuşmasının ardından sona erdi.