Onun Güzel Ahlakı Hepimize Örnek Olmalı

Aziz Babuşcu, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın öncülüğünde Peygamberimizin doğduğu günün yer aldığı haftanın Kutlu Doğum Haftası olarak idrak edilmesinin gönül ve anlam dünyamız için çok önemli olduğuna işaret eden Aziz Babuşcu, şunları söyledi:

"Hz. Peygamberin doğumu insanlık tarihi açısından gerçek bir milattır. Onun rehberliğiyle karanlıklar aydınlanmış, cehalet yerini ilim ve hikmete bırakmış, mazlum ve mağdurlar adalet ve eşitliğin manasına ermiştir.

Hz. Peygamberin Veda Hutbesi’nde 100 binleri aşan bir kalabalığa tavsiyelerde bulunurken “Ey insanlar” hitabını kullanması, son derece dikkat çekicidir. Gerçekten de bu konuşmasında temel insan hakları, ırkçılığa karşı insani eşitlik, kadın-erkek eşitliği ve ekonomik adalet bağlamında söylediği sözler, asırlar öncesinden dünyanın en son gününe kadar geçerliliğini koruyacak, tarihe ve çağlara meydan okuyan, her dönemde yeniden güncellenip tazelenen bir manifesto niteliğindedir. Ne yazık ki insanlık bu çağlar ötesi çizgiye ulaşamamanın acı ve ızdıraplarını günümüzde de bir çok yerde ve çeşitli şekillerde yaşamaya devam etmektedir.

Alemlere rahmet olarak gönderildiği için “Rahmet Peygamberi” olarak anılan Peygamberimizin, bizim hayatımıza ışık tutan yolunda en önemli kavram da merhamettir. Nitekim Rahmet Peygamberimiz şöyle diyor: “Siz yerdekilere merhamet edin ki, göktekiler de size rahmet etsin.” İnsana en çok yakışan sevgi ve merhamettir. İnsana, canlılara ve doğaya merhametle bakabilirsek hayat daha anlamlı, dünyamız daha yaşanılır olacaktır.

Özellikle içinden geçtiğimiz önemli süreci göz önüne alarak söylemek isterim ki; Rahmet Peygamberinin hayatından almamız gereken çok önemli dersler var. Onun güzel ahlakıyla hayatımızı anlamlandırabildiğimiz ölçüde yaptığımız işler bir anlam kazanacak, faaliyet ve çabalarımız bereketlenecek, kökü derinde olan birlik, beraberlik ve kardeşlik ağacımızı hiçbir fırtına sarsamayacaktır.

Bu vesileyle İstanbulluların ve milletimizin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyor, bu haftanın mutluluk, huzur ve kardeşliğimizi daha da pekiştirmeye vesile olmasını diliyorum."