Küresel Bir Kuşatma İle Karşı Karşıyayız

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Aziz Babuşcu, Ankara’da yaşanan terör saldırısını da örnek göstererek, “1 Kasım’a giderken, küresel bir kuşatma ile karşı karşıyayız” dedi.

AK Parti İstanbul 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Aziz Babuşcu, Sultanbeyli Belediye çalışanları ile Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Burada çalışanlara hitap eden Babuşcu, “Bu siyasi hareketin lideri Recep Tayyip Erdoğan, ete kemiğe bürünmüş yeniden büyük Türkiye olma hayalini ‘one munite’ ve dünyadaki müstekbir güçlerin çatısı olan Birleşmiş Milletlere dair eleştirisini, ‘dünya beşten büyüktür’ diyerek haykırmaya başladığı andan itibaren, uluslararası güç merkezlerindeki tehdit algısı operasyona dönüşmeye başladı ve bir ittifak oluştu. Bu, uluslararası güç merkezleri ve yerli işbirlikçi muhalifler tarafından oluşturulan bir ittifak.” şeklinde konuştu.

İttifakın Temel Mantığı AK Parti’nin Kurumsal Olarak Dağıtılması

“Bu Türkiye fotoğrafının ortaya çıkardığı ittifak işte böyle bir ittifaktı” diyen Babuşcu, "O ittifakın temel mantığı AK Parti’nin kurumsal olarak dağıtılması. Bu basit, bunu zor görmüyorlar, ama AK Parti’yi dağıtmış olsak bile Recep Tayyip Erdoğan bertaraf edilmediği sürece, onsuz bir Türkiye ve siyaset dizaynını yapamadığımız sürece hedefe ulaşmamız mümkün değil, temel espri budur. Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye fotoğrafının ortaya çıkması. Peki bunun için ne yaptılar? Bunun için şunu yaptılar. Böyle bir lideri önce kendi milletinin nezdinde itibarsız hale getirecek algı operasyonlarını devreye soktular” dedi.

Hedef Recep Tayyip Erdoğan

Ankara’daki terör saldırısının da bu operasyonlardan biri olduğunu belirten Babuşcu, “Şimdi biz 1 Kasım’a giderken, bu uluslararası güç merkezleri ile yerli işbirlikçi muhalefetin ittifakı ile karşı karşıyayız. 7 Haziran’a göre bugün değişmeyen tek şey bu ittifaktır. Başka her şey farklı senaryolar ile yürütülüyor. Son olarak Ankara’da karşı karşıya kaldığımız terör operasyonu sıradan bir operasyon değildir. O uluslararası ayağın ‘biz bu stratejiyi Suriye’de, Balkanlar’da, Filistin’de yapacağız, sen de buna uyacaksın’ diyen o güçlere karşı hayır diyen Türkiye’nin başına bela ettiği bir operasyondur. O istihbarat örgütleri tarafından ve yine hedef Recep Tayyip Erdoğan’a yöneliktir” ifadelerini kullandı. Babuşcu, “1 Kasım’a giderken, böyle bir küresel kuşatma ile karşı karşıyayız. Ya bu küresel kuşatmayı yaracağız ve yolumuza devam edeceğiz. Ya da Türkiye tekrar diz çöktürülüp, uluslararası güçler onu yeniden hasta adam konumuna getirmiş olacak. Bizim bu merkezdeki işbirlikçi muhalefet de, bu ülkeyi yeniden kendi imkan, kaynak ve fırsatlarının ülkesi haline dönüştürmüş olacak. Olay budur.” ifadelerini kullandı.