Kongre Öncesi Delegelerimizle Bir Aradaydık

Aziz Babuşcu, AK Parti 5. Olağan İl Kongresi öncesinde, kongrede oy kullanacak olan delegelerle bir araya geldi.

İl Başkanlığında düzenlenen yemeğe, TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şentop, Numan Kurtulmuş ve Mehmet Muş, İstanbul Milletvekilleri, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları ve Belediye Başkanları katıldı.

Bu Görev Elde Edebileceğim En Büyük Paye

Programda bir konuşma yapan Aziz Babuşcu, şunları söyledi: “AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevi, benim hayatımın çok önemli bir kısmını kapsıyor. Bu dönemde, yol arkadaşlarımla beraber çok güzel işler yaptık. Böyle güzel insanlarla, böyle kutlu bir dava uğrunda çalıştığım için Allah’a hep şükretmişimdir. Benim elde edebileceğim en büyük paye de budur. Geriye dönüp yaptıklarımıza baktığımda; Türk siyaseti için kırılmaları ihtiva eden, çok önemli çalışmalar olduğunu görüyorum. Bunun için de ayrıca bahtiyarım. Şimdi Selim Temurci kardeşimiz, bu görevi devralıp daha iyi noktalara taşımak için çalışacak, bu ağır sorumluluğu üstlenecek. Bize düşen, Selim kardeşimizin yükünü hafifletmek, onun ve onun şahsında AK Parti İstanbul teşkilatının başarısı için çalışmak.”

Yeni Türkiye’nin İnşa Süreci Devam Ediyor

Programda davetlilere seslenen Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 8 yıllık hizmet dönemi için Aziz Babuşcu’ya teşekkür etti. Numan Kurtulmuş, içinde bulunduğumuz dönemin Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğuna işaret ederek, “Üç önemli seçimin sonuncusuna yaklaşıyoruz. 30 Mart ve 10 Ağustos’ta önemli eşikleri aştık. Yeni Türkiye’nin inşa süreci devam ediyor. Büyük bir medeniyetin yeniden ihyası için mücadele ediyoruz. Bu medeniyeti daha ileriye taşımak, 2015’in şartlarında dünyaya yön veren bir medeniyet haline getirmek için mücadele ediyoruz. Bu yolda mücadele eden bu milletin aziz evlatlarına en içten şükranlarımı sunuyorum. 2015 seçimleriyle de yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz.”

AK Parti Bu Ülkenin Ümididir

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, konuşmasında AK Parti’nin sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın hatta dünyanın en önemli siyasi hareketi olduğunu vurgulayarak, “AK Parti Türkiye’de arka arkaya üç seçim kazanmıştır. Bunu yaparken de oylarını sürekli artıran tek partidir. Haziran 2015 seçimlerinden inşallah başarıyla çıkacağız ve Türk siyasi hayatında bir ilki de gerçekleştirmiş olacağız. AK Parti 12 yıldır ülkeyi yönetiyor ve AK Parti’nin potansiyel oyu aldığı oydan daha fazladır. Anketlerde sorulduğunda ortalama %50 oyu çıkmakla birlikte ‘bu ülkeyi hangi parti yönetmelidir?’ sorusunda oy oranı %60 olarak çıkıyor. Bu sonuç gösteriyor ki; AK Parti bu ülkenin ümididir. AK Partinin farkı da budur.”

İstanbul, Bu Teşkilatın Lokomotif Gücüdür

İl Yerel Yönetimler Başkanı Selim Temurci de programda bir konuşma yaptı. Sözlerine, “Yüreğini bu teşkilat için adayan her bir kardeşime teşekkür ediyorum.” diyerek başlayan Selim Temurci, şöyle devam etti: “AK Parti, 2002’de boynu bükük olan bir milleti, 13 yılda yaptıklarıyla bu güzel günlere taşıdı.Bu buluşma vesilesiyle bu büyük başarının baş mimarlarına; Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. İstanbul, bu teşkilatın lokomotif gücüdür. İstanbul, başarı hikayemizin yazılmaya başladığı şehirdir. Aziz Başkanımın konuşmasında bahsettiği birçok büyük işi bu teşkilat başardı. Nasıl bir şehri emanet aldığımızı biliyoruz. Dava şuuruyla ve elbette çok çalışarak bu çıtayı daha da yukarı taşıyacağız.”