Gözün Aydın Türkiye

AK Parti’nin düzenleyeceği 1. Olağanüstü kongre nedeniyle İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenlendi. Aziz Babuşcu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

Toplantıda bir açıklama yapan Aziz Babuşcu, “Milletin partisi, birliğin adresi” olarak tanımladığı AK Parti’nin olağanüstü kongre süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Bir Sayfa Açılacak

Aziz Babuşcuaçıklamasında şunları kaydetti: “Ülkemizin kaderi ve çocuklarımızın geleceği adına çok önemli bir seçimi geride bıraktık. Sizin de yakından takip ettiğiniz gibi; Seçim kampanya sürecinde hep bir gerçeğin altını ısrarla çizdik ve dedik ki; Ruh kökü sağlam olan, büyük bir medeniyetin temellendirdiği bu millet, derme çatma çatılara itibar etmez, kendi çatısını kendi çatar. Ve öyle oldu. Türkiye, tarihinde ilk defa halkın oylarıyla cumhurbaşkanını seçti. 27 Ağustos’ta liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu ilkeler, açtığı yol ve inşa ettiği hizmet yolunda yeni bir sayfa açılacaktır. Türkiye’ye birçok alanda sayısız ilkler yaşatmış Recep Tayyip Erdoğan, sonunda kendisi de bir “ilk” oldu. Türkiye’de halkın oylarıyla seçilen ilk cumhurbaşkanı!” dedi.

Konuşmasında muhalefet izlediği vesayetçi politikalarının  yanlışlığına değinen Aziz Babuşcu, “3 Kasım 2002 seçiminden itibaren AK Parti karşısında, yerel- genel her seçimde ve referandumda yeni bir hezimete uğrayanlar, kendi hatalarından ders çıkarıp yeni bir siyasi anlayışa sarılacaklarına, bu sefer de Erdoğan sonrası AK Parti’nin zayıflayacağı, bölüneceği, iç çekişmelerle yıpranacağı türünden umutlara sarılıyorlar. Şu hale bakın; Kendilerini anlamlandırırken de, umutlandırırken de merkezlerinde hep AK Parti var. Aslında böyle davranmakla, bir yandan da kendi siyasi başarısızlıklarını gözden kaçıracaklarını sanıyorlar. Onlara destek veren medyanın tavrı da farklı değil. Girdikleri bütün seçimlerden ağır bir yenilgiyle ayrılmış bu partilerin başarısızlık nedenlerini tartışacaklarına AK Parti’yi karıştırmaya çalışıyorlar. “Başarısızlığın” değil de “başarının” hesabını sormaya çalışmak gibi bir trajikomik hal içindeler. Evet, 10 Ağustos öncesinde alay-ı vala ile ittifak yapıp milletin ittifakı karşısında ağır bir yenilgiye uğrayanlar, bugünlerde yeni oyun ve tezgahları tedavüle sürmeye çalışıyorlar. AK Parti’de “taraflar” oluşturmanın gayreti içindeler. AK Parti’de “küskünler” oluşturmanın gayreti içindeler. Kendilerince AK Parti içinde desteklenecek veya yıpratılacak kesimler vehmetmeye çalışıyorlar. 28 Ağustos sonrası Çankaya ile problemli bir kabine görüntüsü ortaya çıksın diye ne yapacaklarını, nasıl bir yol izleyeceklerini düşünüp duruyorlar. Bu anlamda sahte tebessümler kuşanıp sahte övgülere hazırlanıyorlar. “Bizim nasılsa Türkiye’yi çok ileri noktalara götürmek ve sandıkta milletin teveccühüne mazhar olmak noktasında bir vizyonumuz ve yeteneğimiz yok, bari AK Parti’yi kendimize benzetelim ki ülke yeniden statükonun hakim olduğu o eski günlere dönsün” türünden bir sığlığa saplanmış durumdalar.”dedi.

Türkiye’nin Önünde Yepyeni Bir Dönem Daha Açılıyor

Aziz Babuşcu sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi Türkiye’nin önünde yepyeni bir dönem daha açılıyor. Devletle milletin daha da iç içe geçip iyice kaynaşacağı bir dönem. Türkiye’nin 2023 hedeflerine daha emin, daha kararlı, daha güçlü adımlarla yürüyeceği bir dönem. Farklı inançlarımızla, farklı düşüncelerimizle ve farklı yaşam biçimlerimizle, birlik, beraberlik, barış, kardeşlik içinde ve “Biz birlikte Türkiyeyiz” şuuruyla daha güzel yarınları hep beraber inşa edeceğimiz yeni bir dönem. Ülkenin aydınlık yarınları adına Milletin iradesini aşacak iradenin, milletin sözünden üstün sözün olmadığı, demokrasimizin son vesayet kırıntılarından da temizlendiği bir dönem. Sadece ülkemiz değil, umutlarını Türkiye’nin kardeşliği, adaleti ve barışı esas alan insancıl, ahlaklı ve ilkeli küresel aktörlüğüne bağlamış bütün mazlum coğrafyalar için de yeni bir dönem. İnanın, 10 Ağustos seçimlerinin sonucuyla mutluluk ve sevinç duyanlar sadece Edirne’den Karsa bu ülkenin insanları değil. Gazze de sevinçli. Uygur kardeşlerimizin de gözleri aydınlık. Bosna, Kosova, Üsküp de mutlu. Türkiye’nin uzun yıllardır içe kapanmış, sessiz ve mecalsiz duruşundan dolayı yılgınlaşmış tüm kardeş coğrafyalarda sevinç var. Bu güzel ve tarihi tablo karşısında Allah’a hamd, Milletimize teşekkür ediyorum. Ve Gözün aydın Türkiye diyorum.”

Birlik ve Beraberlik İçinde Kenetlendiğimizi Tüm Dünyaya Göstereceğiz

Aziz Babuşcu AK Parti’nin girdiği her seçimde milletten aldığı büyük desteği hatırlatarak, şunları söyledi: “AK Parti, herhangi bir parti değildir. Herhangi bir parti olsa, bu kadar ilki başaramazdı. Herhangi bir parti olsa, iktidarının 12. yılında bile oy yükselişini sürdüremezdi. AK Parti, kurucusu Recep Tayyip Erdoğan’ın milletiyle beraber belirlediği ilkeleri ruhuna katmış bir partidir. Şundan emin olunuz ki; Biz nasıl malum çevrelerin her seçim öncesinde kurdukları hayalleri ve kapıldıkları hevesleri kursaklarında bıraktıysak, bu yeni döneme dair kapıldıkları anlamsız umutları da boşa çıkaracağız inşallah. İnşallah “Çankaya’da Erdoğan, Başbakanlıkta Davutoğlu” tablosuyla Türkiyemiz çok daha büyük hedeflere koşacak, çok daha güzel günlere ulaşacaktır. Malum çevreler, bunu bildikleri için, yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasında gerilimli, çatışmacı ve huzursuzluk dolu süreçler yaşanması için yeni tahrik, teşvik ve kampanyalara başlamış bulunuyorlar. Amaçları bir kere daha Erdoğan’la milletin arasına mesafe koymaya çalışmak. Biz de diyoruz ki; Bunu bu zamana kadar başaramadınız, bundan sonra da başaramayacaksınız! Başta Davutoğlu olmak üzere AK Parti’deki herkes şu gerçeği bir şuur seviyesinde özümsemiştir: Erdoğan’la olmak, milletle olmaktır. Yeni Başbakanımız kukla olmayacak kadar kişilikli, Erdoğan’la olmanın milletle olmak demek olduğunu bilecek kadar da şuurludur.” şeklinde konuştu.