Aziz Babuşcu’nun Yeni Yıl Mesajı

Aziz Babuşcu'nun mesajı şöyle:

Sevinçleri ve hüzünleriyle bir yılı daha geride bıraktık.

Bizim için her geçen yıl, sadece geçip gitmiş bir yıl değil, önümüzdeki yılı daha hayırlı, daha güzel, hakkın rızası ve milletin duası adına daha dolu yaşayabilmek için derslerle dolu bir tecrübedir.

 

Bu şuurda olabildiğimiz takdirde içtenlikle inanıyorum ki, 2015, ümitlerimizin daha çok tazelendiği, çalışma azmimizin artarak yükseldiği, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde ülkemizin çok daha güzel günlere ulaştığı bir yıl olacaktır.

 

Bu yıl da müreffeh, çağdaş ve demokratik bir Türkiye idealini en üst seviyede gerçekleştirmek ve milletimizin sevinçlerini çoğaltmak adına, hep birlikte sorumluluklarımızı yerine getirecek, Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine hep birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz.

 

Elbette sorunlarımız vardır ve elbette ülke sorunları konusunda farklı değerlendirme ve yorumlarımız olabilir. Atalarımız “Beş parmağın beşi bir mi” derken, hem farklılıklarımızın doğallığını, hem de farklılığın bir “el” oluşturmadaki uyum ve güzelliğini özlü bir şekilde ifade etmişlerdir.

 

Önemli olan, hangi düşüncede olursak olalım, sorunlarımızı olgunluk içinde, saygı ve sevgi ortamını muhafaza ederek tartışmak, gerilim ve ayrışmalara yol açacak üsluplardan kaçınmak, insanımızın huzur, mutluluk ve kardeşliğine odaklanarak çalışmalarımızı sürdürmektir.

 

Amacımız, bu güzel vatan toprakları üzerinde, bu şanlı bayrağın altında, ortak bir kaderi paylaşarak, her türlü vesayetten arındırılmış tam bir demokrasi içinde el ele, omuz omuza, gönül gönüle ve kardeşçe bir hayatı her zaman teneffüs edebilmektir.

 

Yine içtenlikle inanıyorum ki, tarihin içinden süzülüp gelen, paylaşılmış acılar ve sevinçlerle harmanlanmış ve sayılamayacak kadar çok ortak paydayla perçinlenmiş kardeşliğimizi bozmaya hiçbir iç ve dış komplonun gücü yetmeyecek, Türkiye bütün sorunlarını birer birer aşarak dünya sahnesinde kendine yakışan en ideal yeri alacaktır.

 

Çünkü biz büyük ve erdemli bir medeniyetin mensuplarıyız.

Şairin dediği gibi “Kökü mazide olan ati”yiz.

 

İnşallah 2015, yepyeni ve büyük hedeflere koşan Yeni Türkiye için kilometre taşı bir yıl olarak tarihe geçecektir.

Milletimizle beraber, kardeşliğimizle perçinlenerek ve bizi millet yapan değerlerimizi bir şuur halinde kuşanarak bu yıl daha da çok çalışacağız.

 

Bu duygularla, 2015’in kazasız, belasız, afetsiz ve hayırlarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum. 2015’in mazlum coğrafyaların umutları doğrultusunda dünyada adalet, barış, özgürlük ve huzur yılı olmasını diliyorum.

 

İstanbulluların ve tüm milletimizin yeni yılını tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve esenlik dileklerimle sevgi ve saygılar sunuyorum.