2014 Anahtar Seçimdir

Aziz Babuşcu, Suriçi Grubu Derneği tarafından düzenlenen ‘İstanbul Toplantıları’ programına konuk olarak, 2014 Yerel Seçimleri, İl Başkanlığımızın çalışmaları ve gündemdeki siyasi gelişmeler hakkında bilgi vererek, çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Topkapı Eresin Otel’de düzenlenen programa, İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Suriçi Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Abi ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmasında Suriçi Grubu Derneğinin uzun yıllardır, özellikle gençlerimizin iyi bir insan, iyi bir vatandaş ve iyi bir İstanbullu olması amacıyla çalışmalar yaptığını ifade eden Babuşcu, “Kıymetli insanların oluşturduğu ve İstanbul’u daha güzel bir şehir haline getirmek için çalışan Suriçi Grubu Derneği’nin konuğu olmaktan çok memnunum. Bugün sizlerle İstanbul ve Türkiye hakkında fikirlerimizi, hayallerimizi, yapmak istediklerimizi paylaşacağız. Eminim ki hepimiz için faydalı ve öğretici olacaktır.” dedi.

2014 seçimlerine anahtar seçim olarak baktıklarını belirten Babuşcu, “2014 seçimlerine biz anahtar seçim olarak bakıyoruz. Kapıyı doğru açarsak, aydınlık bir gelecek var. Biz o kapıyı açma iradesini ortaya koyacak donanım, motivasyon ve hazırlık içerisinde 2014'e giriyoruz. 2014 tarihi bir seçimdir. Herhangi bir seçim değildir. 2014 seçimlerini başarılı bir şekilde geçirirsek, arkasından gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri, muhtemel bir Anayasa referandumu ve genel seçimlerde de istediğimiz sonuçları alacağımızdan şüphem yok. AK Parti'nin oy oranının düşmesinin ortaya çıkaracağı sonuçlar siyasal anlamda çok daha büyük olacaktır, biz bunun farkındayız. Biz bu farkındalıkla çalışmalarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'de uzun yıllar boyunca, her şeyin kendine ait olduğunu düşünen, elitist, statükocu, milleti “kendisi için neyin iyi olduğunu dahi bilemeyecek şekilde değerlendiren” bir merkezin egemen olduğuna dikkat çeken Aziz Babuşcu konuşmasına şöyle devam etti: “Merkezdeki güçler iktidara geldiği ilk günden beri AK Parti’yi tasfiye etmeye çalışıyor. Bu çevreler bugün düne göre çok daha katı bir ideolojik tavır içindeler. Bu, bizim düne nispetle çok daha kararlı ve sıkı, birbirimize etle kemik misali kenetlenerek yol yürümemiz gerektiği gerçeğini ortaya koyuyor. Bu ülkede biz çok şey yaptık ama yaptıklarımızı bu devletin kurumsal hafızasına yazmamız açısından AK Parti daha çok daha uzun süre iktidarda olmak durumundadır. Bir partinin iktidar olması için değil, bu milletin aydınlık yarınlarını inşa edebilmek adına böyle olmak durumundadır.

Mavi Marmara olayıyla ilgili İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine de değinen Babuşcu şunları söyledi: "Mavi Marmara'da 9 insanımızı katleden İsrail'in bu pervasız tavrı karşısında, onurlu bir duruş sergileyerek başka bir tarihi fotoğrafa imza attık. İsrail’in bugüne kadar devlet anlamında özür dilediği istisnai iki durum vardır. Sayın Başbakanımızın liderliğinde böyle bir olayda İsrail'in ilk defa özür dilemesini gerektirecek, bununla da yetinmeyip bütün koşullarımızı kabul ettirecek bir duruş sergiledik."